آخرین اخبار
کد مطلب: 113431
۱۰ گياه دارويي که عفونت را از بدن دور مي‌کند
تاریخ انتشار : 1394/10/22 09:28:18
نمایش : 3840
برخي عفونت‌ها سطحي هستند و مي‌توان با کمک برخي گياهان دارويي از بروز آنها جلوگيري کرد.
به گزارش سلام لردگان؛‌  گاهي مي‌توان با کمترين ضرر و آسيبي به بدن برخي بيماري‌ها را درمان کرد. وقتي گلوي‌تان چرک مي‌کند چه‌کار مي‌کنيد؟ دست به دامان کدام‌ يک از داروهاي شيميايي مخصوص عفونت و سرماخوردگي مي‌شويد؟ ‌براي درمان جوش‌هاي چرکي چه؟ از کدام داروهاي موضعي يا خوراکي شيميايي استفاده مي‌کنيد؟ آيا مي‌دانيد برخي عفونت‌هاي سطحي را مي‌توان با گياهان دارويي درمان کرد، البته فقط کافي است مشکل اصلي را ريشه‌يابي کنيم. دکتر سعيد صانعي  مشاور گياه‌درماني 10 گياه دارويي را معرفي مي‌کند که هر کدام اگر درست و بجا استفاده شوند، قادرند عفونت را از بدن شما دور کنند.

عفونت‌ها چطور سراغتان مي‌آيد؟


عفونت‌ها به چند طريق وارد بدن مي‌شوند، برخي آنها در بافت‌هاي بدني وجود دارند اما منتظر فرصت هستند که با ضعف سيستم ايمني بدن، اين فرصت را به‌دست ‌آورند و به طرق مختلف خود را نمايان ‌کنند. اما برخي عفونت‌ها از طريق پوست وارد بدن مي‌شوند. به‌عنوان مثال با يک ضربه يا يک خراش از محيط وارد بافت بدن فرد مي‌شوند.

عفونت را ضربه فني کنيد


دسته ديگر عفونت‌ها فرصت‌طلب نام دارند که منتظر شرايط مناسبي هستند تا بتوانند خود را نمايان کنند، مثل بيماري ايدز و بيماري‌هاي ديگر. در اکثر اوقات درمان عفونت‌هاي فرصت‌طلب سخت‌تر از عفونت‌هاي ديگر است. با اين حال براي ازبين بردن عفونت‌هاي قوي بايد به پزشک مراجعه کرد، اما برخي عفونت‌ها سطحي هستند و مي‌توان با کمک برخي گياهان دارويي از بروز و رشد آنها جلوگيري کرد. با اين حال اگر از نوع عفونت خود خبر نداريد بهتر است قبل از مصرف اين گياهان دارويي با پزشک مشورت داشته باشيد. همچنين مصرف اين داروها نبايد بيشتر از 10روز ادامه پيدا کند و اگر بهبودي بعد از اين مدت حاصل نشد، بايد به پزشک مراجعه کنيد.

درمان عفونت با داروهاي گياهي


1. پنيرک
پنيرک گياهي است که در طب سنتي خواص بي‌شماري دارد و از برگ و گل آن استفاده‌هاي بهينه مي‌شود. اما خاصيت آنتي‌بيوتيکي آن زبانزد است، فقط کافي است 40‌گرم گياه پنيرک را به‌همرا يک ليتر آب جوش به مدت 10‌دقيقه بگذاريم تا دم بکشد. يک فنجان از اين دمکرده را روزي سه‌بار بنوشيد تا عفونت‌هاي  ادراري، برونشيت و عفونت‌هاي سرخک و مخملک از‌بين بروند.  

2. گل‌پامچال
اسهال‌هاي عفوني اکثرا ناشي از عفونت‌هاي معده و روده است. با اين حال اسهال‌هاي عفوني، برونشيت و بيماري ذات‌الريه را مي‌توان با دمکرده گل‌پامچال تا‌حدودي درمان کرد. براي دم کردن گل‌پامچال 20گرم از اين گياه را به‌همراه يک ليتر آب دم کنيد. فقط دقت داشته باشيد که بيشتر از 10‌دقيقه دم نکشد و بعد از 10‌دقيقه دمنوش را صاف کرده و بنوشيد. اين دمکرده را روزي سه‌بار به اندازه يک فنجان بنوشيد تا ترتيب اثر داشته باشد.


3. بادرنجبويه
بادرنجبويه گياهي است که مي‌توان به‌عنوان يک دمکرده براي پاک‌سازي بدن از ميکروب استفاده کرد. اين گياه قادر است اکثر عفونت‌هاي بدني را از‌بين ببرد، حتي گاهي اوقات شما خبر نداريد که در بدن‌تان چه مي‌گذرد، اما اگر در هوايي آلوده يا در محيطي قرار گرفته بوديد که ممکن است ميکروب يا ويروس به شما انتقال پيدا کند؛ در اين مواقع توصيه مي‌شود 40‌گرم بادرنجبويه را به مدت 15‌دقيقه به‌همراه آب جوش بگذاريد تا دم بکشد و سپس آن را بنوشيد تا عفونت‌هاي احتمالي از‌بين بروند. براي تاثيرگذاري بهتر اين دمنوش توصيه مي‌شود روزي سه‌بار در روز به اندازه يک فنجان نوشيده شود. 

4. بابا آدم
وقتي اسم جوش به ميان مي‌آيد خيلي از افراد ياد دوران بلوغ مي‌افتند، اما برخي جوش‌ها چرکي هستند و ممکن است هر جاي بدن ظاهر شوند و حتي سن و سال هم براي‌شان اهميت نداشته باشد. براي درمان جوش‌هاي چرکي و عفوني بايد از آنتي‌بيوتيک‌هاي قوي استفاده کرد. در طب سنتي توصيه مي‌شود از دمکرده بابادم استفاده شود. 80‌گرم ريشه بابادم را به‌همراه يک ليتر آب جوش دم کنيد. مدت زمان دم کشيدن 20‌دقيقه است و بعد از آن روزي سه‌بار در روز ‌براي درمان جوش‌هاي چرکي دمکرده را بنوشيد.  

5. اکاليپتوس
براي عفونت‌هاي مجاري تنفسي اولين پيشنهاد يا گياهي که اکثر افراد از آن ياد مي‌کنند، برگ اکاليپتوس است که بيشتر به‌صورت بخور از آن استفاده مي‌شود. درصورتي که علاوه بر بخور اين برگ‌، توصيه مي‌شود هر وقت به مشکل عفونت‌هاي مجاري تنفسي دچار شديد 50گرم برگ اين گياه را با يک ليتر آب دم کنيد و بعد از 10‌دقيقه دم کشيدن روزي سه تا چهار بار به مقدار يک فنجان از اين گياه را بنوشيد. خيلي از افراد فکر مي‌کنند بخور اين گياه در اولويت است در‌صورتي که اگر سينوزيت يا ريه‌هاي‌تان چرکي شده‌اند، بهتر است در کنار بخور دم کرده برگ اکاليپتوس را هم فراموش نکنيد.   

6. انجير زرد شيرازي
50‌گرم انجير زرد شيرازي (‌انجير خشک در آجيل‌‌ها) ‌را به‌همراه نيم کيلو شير به مدت 15‌دقيقه مي‌گذاريم تا بجوشد. اين جوشانده براي گلودردهاي چرکي، آن‍‍ژين‌ها، عفونت و زخم‌هاي داخل دهان بسيار مناسب است. براي تاثيرگذاري بايد روزي سه فنجان از اين جوشانده را ميل کنيد. همچنين اگر دندان‌تان دچار عفونت شد و درد بسياري داشت، توصيه مي‌شود در کنار مراجعه به دندانپزشک، در صورت نياز  گياه آنغوزه را روي دندان بگذاريد. البته براي استفاده از اين گياه نيازي به دم کردن يا جوشاندن آن نيست، چرا‌که اين گياه حالت صمغ دارد و فقط کافي است روي دندان عفوني قرار بگيرد.

حتي ميخک هم براي درمان عفونت‌هاي دنداني نقش موثري دارد. اين گياه را به دو صورت مي‌توان استفاده کرد، هم روي دندان قرار داد و هم آن را جوشاند و نوشيد. براي دم کردن ميخک، کافي است يک قاشق مربا‌خوري ميخک را با يک ليوان آب بين 4 الي 5‌دقيقه بجوشانيد. بعد از اين مرحله جوشانده را در دهان بچرخانيد و خالي کنيد. کافي است اين کار را بين سه تا چهار بار انجام دهيد.    

7. چاي سبز
گلو‌درد يکي از بدترين مراحل سرماخوردگي است که اکثر افراد دست به هرکاري مي‌زنند تا از شر آن خلاص شوند. بعضي‌ها سراغ قرص‌هاي چرک‌ خشک‌کن مي‌روند و برخي ديگر سعي مي‌کنند با آب‌نمک و آب‌ جوش يا حتي آب‌نبات‌هاي گلودرد اين مشکل را درمان کنند. اما در طب سنتي توصيه مي‌شود افرادي که گلو دردهاي چرکي دارند چاي سبز بنوشند.

به اين نحو که يک قاشق غذاخوري چاي سبز را در يک ليوان آب مي‌ريزيم تا به مدت 10دقيقه خيس بخورد. نکته اينجاست که براي درمان گلودردهاي چرکي نبايد چاي سبز را به‌صورت روتين دم کرد (‌يعني روي کتري دم نمي‌کشد). حتي مي‌توانيد به‌جاي آب‌نمک، چاي سبز را غرغره کنيد. از تفاله آن هم مي‌توانيد به شکل کمپرس براي درمان عفونت‌هاي چرکي پوستي مثل کورک‌ها استفاده کنيد.     

8. تره جوشانده شده در شير
زخم‌هاي چرکي درمان‌شان به مراقبت و دقت بيشتري ‌نياز دارد. براي درمان اين نوع زخم‌ها مي‌توان از پمادهاي موضعي يا داروهاي خوراکي استفاده کرد. در طب سنتي اگر زخم‌ها زياد عفوني و خطرناک نباشند، توصيه مي‌شود از عصاره  تره در شير استفاده شود. به اين روش که تره را در شير بپزيد و سپس از شير جدا کنيد و تره پخته شده را روي زخم بگذاريد. بعد از چند ساعت بايد ضماد تره را از روي زخم برداريد و محل زخم را تميز و پانسمان کنيد، چراکه تره چرک را به خود مي‌گيرد و بايد تعويض شود. اگر اين کار را روزي يک‌بار انجام دهيد، در مدت کوتاهي چرک از زخم خارج مي‌شود.      

9. پونه
ريه يکي از مهم‌ترين اعضاي بدن است که بزرگ‌ترين وظيفه آن مبارزه با هواي آلوده است، اما ريه‌ها از عفونت‌ها در امان نيستند به‌همين دليل برخي عفونت‌هاي سطحي را مي‌توان با کمک آنتي‌بيوتيک‌ها درمان کرد. اگر قصد نداريد از آنتي‌بيوتيک‌هاي شيميايي استفاده کنيد، طب سنتي راه ديگري به شما پيشنهاد مي‌کند. براي ضدعفوني کردن ريه از عفونت مي‌توانيد از دم کرده پونه استفاده کنيد. يک قاشق  چاي‌خوري پونه را به‌همراه يک ليوان آب جوش بگذاريد بين‌10 تا 15‌دقيقه دم بکشد و سپس صاف کرده آن را همراه با عسل روزي سه بار ميل کنيد.       

10. پونه کوهي
يکي از بهترين داروهاي گياهي که مي‌توان به‌عنوان يک آنتي‌بيوتيک قوي از آن ياد کرد، پونه کوهي است. اين نوع پونه با پونه‌هاي معمولي فرق دارد و به‌عنوان ضدعفونت‌هاي ميکروبي و قارچي شناخته شده است، براي اينکه خاصيت ضدعفوني‌کننده داشته باشد بايد روزي سه‌بار‌ به اندازه يک فنجان از اين گياه بنوشيد.

افرادي که با مشکل عفونت‌هاي قارچي در گوش، عفونت‌هاي قارچي ناخن و برخي خانم‌ها در ناحيه تناسلي عفونت قارچي مواجه هستند، مي‌توانند از پونه کوهي به‌عنوان يک آنتي‌بيوتيک استفاده کنند. البته پونه کوهي را مي‌توان به شکل دمنوش يا ضماد هم استفاده کرد. همچنين اگر از عفونت ادراري رنج مي‌بريد دم کرده پونه کوهي يکي از درمان‌هاي مناسب و تاثيرگذار در اين زمينه است. يک قاشق مرباخوري پونه کوهي را به‌همراه يک ليوان آب جوش به مدت 15‌دقيقه مي‌گذاريد تا دم بکشد.

منبع: مجله سيب سبز

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس